Correspondència amb “La Fàbrega” | Anna Carbó Ribugent

 

Carta d’agraïment a la Magda i en Ramon de “La Fàbrega”, els paratges per on corre el tram del Riu Brugent en què vàrem abocar les cendres de l’Anna i en els quals vàrem plantar posteriorment un auró en el seu record.

Barcelona, 27 de setembre de 2015

Benlvolguts Magdalena i Ramon,

la nostra relació, fins ara, ha estat indirecta, a través de l’eficient mediació d’en Lluís i la Margarita i, prop d’aquests, d’en Joan i la Carme, dos dels germans Carbó Ribugent.

Així va ser com vàrem obtenir el vostre vist-i-plau per lliurar les cendres de l’Anna, la meva dona, a les aigües del Riu Brugent, que va endur-se-les cap al Ter i aquest cap al mar obert. Va ser el matí del dia dia 8 de febrer. Ja us deurien explicar que aquest pas de riu és l’indret on, de petita, l’Anna i la seva colla havien jugat i s’havien banyat tot sovint, durant els venturosos estiuejos familiars a Sant Feliu de Pallarols…

I també va ser així com el proppassat diumenge 20 de setembre, en record de l’Anna, vàrem poder plantar un auró en una punta de feixa dels prats que s’enfilen per l’altre costat del riu i on pasturen els cavalls, amics nostres, que ja ens van venir a rebre la primera vegada.

Avui mateix, dos dels meus fills han pujat a regar l’auronet i a fer-li una mica de companyia. Ho continuarem fent fins que arribin els freds de l’hivern, quan els arbres caducifolis s’adormen. Esperem que es desperti de nou amb l’esclat de la primavera, moment a partir del qual establirem torns de guàrdia setmanals per regar-lo i parlar-hi. Sembla molta feina, però ens en sortirem. Els Font Carbó som quatre gats (literalment, per ara), però els Carbó Ribugent, dels quals formem part, som moltíssima tropa.

Us agraeixo molt especialment la vostra generosa disposició, en nom meu, dels meus fills (Guillem, Clara i Martí), dels pares de l’Anna (Joan i Consol), dels germans-es de l’Anna, nebots-des i renebots-des. Espero que, en alguna de les futures visites a l’auró, tinguem ocasió de saludar-nos i de fer coneixença personal

Ben cordialment,

Jordi Font

 

 

Resposta de Magda Vilallonga

Molí de Can Norat, 4 d’octubre de 2015

Benvolgut Jordi,

et dono les gràcies pel teu escrit, en nom de la meva mare Rosa Mª, del meu germà Francesc i del meu marit Ramon, tots ells coneixedors de la plantació de l’auró en memòria de la teva dona, la malaurada Anna.

Es un honor per nosaltres que un indret de la nostra estimada Fàbrega sigui també motiu del record de l’Anna per a tota la família Carbó Ribugent i especialment per a tu i els teus fills. Jo recordo alguns dels germans Carbó, especialment els més petits, que crec eren de la meva edat i de la del meu germà.

Quan ens vau fer arribar la petició de plantar un arbre mitjançant en Lluís i la Margarita, tots vam dir que sí de seguida, i a mi em va semblar que una blada (*) estaria molt bé donat que són molt escasses en el bosc de la Fàbrega. A més és un arbre molt bonic, especialment a la tardor, i vam pensar que a sobre les feixes del Molí Nou podia ser un bon lloc. A més, allà s’hi passegen els cavalls, que són preciosos i donen molta vida!

En relació amb el que comentes dels torns per regar, em diu en Ramon que a partir d’ara i fins a la primavera no cal que el regueu més perquè ha plogut molt (més de 100 litres aquesta passada setmana) i com que el terra és argilós (no sorrenc), l’aigua té tendència a quedar-se estanyada i les arrels es podrien podrir. No us preocupeu que, si veiem que fa sequera, nosaltres també estarem alerta.

Ja sabeu que podeu passejar pels prats de sobre del Molí Nou quan volgueu per anar a visitar l’arbre. Nosaltres vivim al Molí de Can Norat (just el que està més avall de la casa del Molí Nou) i la meva mare i el meu germà viuen a la casa pairal de La Fàbrega. Segur que, en alguna de les futures visites a la blada, tindrem ocasió de conèixer-vos personalment.

Salutacions cordials per a tots i especialment per a tu, els teus fills Guillem, Clara i Martí, els pares de l’Anna, i en Joan i la Carme com a estrets col•laboradors en la plantació de l’arbre.

Magda Vilallonga

(*) Blada: Una de les cent vint-i-cinc espècies del gènere dels aurons.


Elaboració i recopilació de material: Guillem Font Carbó, Clara Font Carbó, Martí Font Carbó i Jordi Font Cardona
Disseny i realització web: Gerard Font Barja